Полиуретанов , еднокомпонентен блестящ лак , предназначен за нанасяне върху всякакъв вид паркет.
Характеристики: Крайно твърд и еластичен лак за паркет,устойчив на надраскване и износване. Предпазва дървените повърхности от влиянието на почистващи препарати,  алкохол, масла, чай, плодови сокове и много други износващи паркета продукти.

Начин на приложение?

Подготовка за работа: Новопоставения паркет трябва да се лакира ,да се изцикли и обработи с шкурка и след обирането на праха да се полира .Старите паркети ,ако са с восъчен лак,трябва много добре да се изциклят и да се грундират с Целулозен лаков пълнеж. Грундираните повърхности да се минат с шкурка и след обирането на праха да се лакират. Препоръчва се празнините между паркета да се запълват с маджун приготвен от талаш за пълнеж и лак за паркет.
Начин на приложение: Нанася се на два или три пласта ,като между пластовете се изчаква в зависимост от температурата на околната среда между 6-12 часа.
Помощни средства: четка.
Разреждане: Готов е за употреба , но при желание може да се разреди със Синтетичен разредител.
Покривност на боята: за единичен слой приблизително 15 кв.м /л.
Период на съхнене: /при 20 градуса/ За допирно съхнене : 6 часа , а за пълно изсъхване около 12 часа . Максимум седем дена са необходими за да добие физическа и химическа устойчивост.
Съхранение: Да се съхранява в добре затворени опаковки и на хладно . При неупотреба да се държат плътно затворени.
Пламна температура: над 38 градуса.

Файлове за сваляне